Siber Güvenlik

Sophos Yönetilen Tehdit Algılama ve Müdahale (MDR)

Sophos Yönetilen Tehdit Algılama ve Müdahale (MDR) hizmeti, işletmelerin siber güvenlik uzmanlarına ihtiyac duymadan tehdit algılamayı ve müdahaleyi gerçekleştirmelerine olanak sağlar. MDR(Managed Detectionand Response), Sophos’un güncel tehdit verilerini, önemli tehdit kaynaklarını ve tehdit araştırmalarından yararlanarak tehditleri algılar ve önler.

Sophos MDR

Sophos MDR, özel olarak tasarlanmış ve yapılandırılmış sensörler ile ağınızı tarar ve siber tehditleri algılar. Tehdit algılandığında, Sophos MDR ekibi müdahaleyi gerçekleştirir. Bu müdahale, tehditleri kapatmak, temizlemek veya yok etmek için gerekli olan herhangi bir işlemi kapsar. Ayrıca tehditleri önceden önlemek için önerilerde bulunur.

Sophos MDR, işletmeler için önemli bir güvenlik çözümüdür. Zira bu çözüm işletmelerin siber tehditlerle mücadelede kendilerini güvende hissetmelerine olanak sağlar. Ayrıca, MDR işletmelerin siber tehdit yönetimi işlemlerini otomatize etmelerine ve siber tehdit yönetimi işlemlerinin maliyetlerini azaltmalarına ve BT ekipleri için önemli bilgi ve analitikler sağlar, böylece işletmeler siber tehditlere karşı daha bilinçli ve etkili bir şekilde mücadele edebilir.

Kısaca Sophos MDR (Managed Detectionand Response), bilgisayarlarınızı, sunucularınızı, ağlarınızı, bulut iş yüklerinizi, e-posta hesaplarınızı ve daha fazlasını hedefleyen siber saldırıları tespit eden ve bunlara müdahale eden uzmanlar tarafından sunulan, tamamen yönetilen bir hizmettir

Sophos X-Ops ile Öncü Tehdit İstihbaratı

Tehdit istihbaratı, analiz, veri mühendisliği, veri bilimi, tehdit avı, düşman izleme ve olay müdahalesi alanlarında 500’den fazla uzman, her küresel bölgede 6 küresel SOC’ye sahiptir.

Sophos MDR Güvenlik Operasyonları Analistleri

Analistlerimiz uzlaşma göstergelerini (IOC’ler) keşfeder, tehditleri avlamak için yeni yollar bulur ve yeni saldırganları ve düşman gruplarını belirler.

Sophos Yapay Zeka Veri Bilimcileri

Sophos Yapay Zekası, insan operatörlerin gelişmiş saldırıları ve karmaşık düşmanları belirlemesine ve bunlara yanıt vermesine yardımcı olmak için veri bilimi ve makine öğreniminde çığır açan teknolojiler üretir.

SophosLabs Araştırmacıları

SophosLabs’in dünya lideri tehdit araştırma yetenekleri, kötü amaçlı yazılımların, saldırgan taktiklerinin, tekniklerinin ve prosedürlerinin, kötü amaçlı dosyaların, URL’lerin ve IOC’lerin derinlemesine analizini sağlar.

Güvenlik Profesyonelleri

Sophos X-OPS, CISO’lara ve cephe hattı operatörlerine tehditlerin gerçek zamanlı olarak nasıl oluşturulduğunu, iletildiğini ve çalıştığını göstermek için benzersiz içgörüler sağlayarak saldırının tam resmini ortaya çıkarır.

Sophos Yönetilen Tehdit Algılama ve Müdahale (MDR) Avantajları

Sophos Yönetilen Tehdit Algılama ve Müdahale (MDR) hizmeti işletmeler için birçok avantaj sağlar, bunlar arasında;

  1. Tehdit algılama ve müdahale: MDR sensörleri ile ağınızı tarar ve siber tehditleri algılar. Tehdit algılandığında, MDR ekibi müdahaleyi gerçekleştirir.
  2. Otomatikleştirilmiş siber tehdit yönetimi: MDR, işletmelerin siber tehdit yönetimi işlemlerini otomatize etmelerine olanak sağlar.
  3. Maliyet avantajı: MDR, işletmelerin siber tehdit yönetimi işlemlerinin maliyetlerini azaltmalarına olanak sağlar.
  4. Güncel tehdit verileri: MDR, Sophos’un güncel tehdit verileri, önemli tehdit kaynakları ve tehdit araştırmalarından yararlanarak tehditleri algılar ve önler.
  5. 24/7 Destek: MDR ekibi, işletmeler için 24/7 destek sağlar.
  6. Güvenliğinizi garanti eder: MDR, işletmeler için önemli bir güvenlik çözümüdür çünkü bu çözüm işletmelerin siber tehditlerle mücadelede kendilerini güvende hissetmelerine olanak sağlar.
  7. İleri seviye analitikler: MDR hizmeti işletmelerin siber güvenlik ekipleri için önemli bilgi ve analitikler sağlar, böylece işletmeler siber tehditlere karşı daha bilinçli ve etkili bir şekilde mücadele edebilir.
  8. Esneklik: MDR hizmeti, işletmelerin kendi ihtiyaçlarına göre yapılandırılabilir ve yerleşik Azure veya AWS gibi bulut hizmetleri ile entegre edilebilir.

Sophos İhlal Koruma Garantisi

İçinizin daha da rahat etmesi için, Sophos MDR Complete, uygun müşteriler için otomatik olarak 1 milyon $’a kadar müdahale masraflarını kapsayan bir garanti sunmaktadır. Sunulan bu hizmet kapsamında garanti katmanları, minimum sözleşme koşulları veya ek satın alma gereksinimleri yoktur.

MDR hizmetleri sunan diğer firmalar

  • CrowdStrike
  • FireEye
  • Symantec
  • TrendMicro
  • CheckPoint

Bu şirketlerin hepsi, MDR hizmetlerinin yanı sıra diğer güvenlik hizmetleri de sunmaktadır. İşletmeler, kendi ihtiyaçlarına en uygun hizmeti seçebilirler. Ayrıca, firmalar bu MDR Hizmetlerini kendi ihtiyaçlarına göre yapılandırabilir ve yerleşik Azure veya AWS gibi bulut hizmetleri ile entegre edilebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu